Spiritualized – Hey Jane

April 11, 2012 |  av  |  Nyheter, Video

Hey Jane är den första singeln från Spiritualized kommande album Sweet Heart Sweet Light som släpps den 18 april i Sverige. 

Efter att ha tipsat om låten frågade en av Skivkolls besökare om att få veta mer om varför jag tipsade om Hey Jane.

Hej F.J och ni andra som läser.
Jag gillar denna låten. Det var nästan fyra år sedan Spiritualized senaste album Songs in A&E så denna singel var efterlängtad. Hey Jane är rak garagerock i fem minuter innan stråkarna kliver in och den mynnar ut i något odefinierbart trall med körer. Det är komplext och enkelt på samma gång. Det är svårt att inte dra liknelser till Lou Reed och Velvet Underground, men kasta även in lite av Arcade Fires stråkarrangemang i det så kommer du än lite närmare sanningen. Efter att nu även ha hunnit lyssna igenom hela Sweet Heart Sweet Light ett par gånger kan jag fastslå att det är en fin blandning mellan tillbakalutad pop, stråkar, körer och låtar med skenande gitarrer.
Jag får känslan av att Hey Jane och skivan i stort handlar om sökandet efter en väg, en personlighet och ett syfte med var man är på väg. I Life is a problem sätter Jason Pierce ord på känslan ”cause I’m lost and I’m gone”.

Spiritualized är väldigt splittrad i sitt sound. Jag rekommenderar alla att ge Hey Jane en chans och om den inte skulle övertyga en kan man gå vidare till Sweet Heart Sweet Light-spåren Too Late eller Freedom som visar på helt andra sidor av Spiritualized.

Skivan finns att lyssna på här.

 


2 kommentarer


  1. Vad tycker du om låten? Vad får man för känsla av låten? Vad finns det för budskap? Är den nåt att rekommendera för alla?

Kommentera