Kitsuné har släppt nytt samlingsalbum
 • Harrys Gym och Emil Jensen – fyrverkerier och heroin
 • Intervju: Firefox AK – naket och organiskt
 • " />

  Ladytron – nåt gammalt och nåt nytt

  Äntligen! En ny skiva på gång från supersvala och syntbemästrande Ladytron! Det här brittiska gänget har pysslat med precis samma sorts elektroniska musik i över ett decennium nu och de gör det riktigt bra. Det verkar som att de flesta gillar dem och har någon typ av relation till minst någon av deras låtar. Jag minns refrängsäljande Seventeen från både när jag var sjutton och när jag var tjugoett; försiktiga He took her to a movie från en tidig bland-cd jag fick; jag minns Destroy everything you touch från mörka dansgolv med hjärtat i halsgropen.

  I vintras släpptes en samlingsplatta, Best of Ladytron 00-10. Samlingsskivor kan ibland ge en obehaglig bismak, en känsla av att artisten egentligen är passé, en sista dödsryckning. Ibland kan de också kännas som en helt motiverad och förtjänad bekräftelse på en flerårig kulturgärning. Generellt följer med samlingen av gamla låtar också ett par nya, så även i det här fallet: Little Black Angel (en cover på Death in June) och Ace of Hz som släpptes med video i februari.

  Inför kommande albumsläpp har vi nu fått ett första smakprov i form av White Elephant, en lätt och luftig sak som kommer att passa utmärkt till soliga parkhäng och ljusa sommarnätter. Fullängdaren Gravity the Seducer släpps den 12 september. Nedan får ni en hel radda med videoklipp så att ni klarar er ända fram tills dess.

  White Elephant

  Ace of Hz

  Destroy everything you touch

  Seventeen

   

  Kommentera