Lou Barlow – Goodnight Unknown
 • Camera Obscura – My Maudlin Career
 • The Notwist – The Devil, You + Me
 • " />

  Lia Ices – Grown Unknown

  January 30, 2011 |  av  |  Nyheter, Recensioner

  Lia Ices - Skivkoll.se

  När Bon Iver skrev låtarna till 2008 års kanske bästa album For Emma, Forever Ago bodde han under tre månader ensam i en avlägsen skogsstuga mitt i vintern. Var Lia Ices bott under skapandet av nya skivan Grown Unknown är för mig ännu okänt, men att döma av musiken föreställer jag mig att hon spenderat sin tid vid en porlande bäck i en skogsglänta under foten av ett snöklätt berg. För det är onekligen betagande vackert.

  Hennes unika röst flyter varsamt över enkelt komponerade pianoslingor och framkallar i sina bästa stunder rysningar över hela kroppen. Redan inledningsspåret Love is won fångar lyssnaren på ett sätt som närmast för tankarna till El Perro del Mars fängslande melodier. När hon i Lilac varsamt uppreparfor only you I sing kan man inte undgå att tro att det faktiskt är sant.

  Allra starkast på skivan är naturromantiska Daphne, där Lia Ices gästas av ingen mindre än just Bon Ivers Justin Vernon (de ligger numera på samma skivbolag – eminenta Jagjaguwar). Tillsammans står de för det vackraste skriet från vildmarken på mycket länge.

   


  Kommentera