José James – Blackmagic
 • Asher Roth – Asleep In The Bread Aisle
 • Camera Obscura – My Maudlin Career
 • " />

  Rjd2 – The Colossus

  March 5, 2010 |  av  |  Nyheter, Recensioner, Video
  Rjd2 - Skivkoll.se

  Här är en skiva som jag velat skriva om i ett tag men som jag sedan glömt bort. Plattan kräver mer uppmärksamhet än vad den redan har fått då den är otroligt bra. Mannen har varit tyst ett tag sedan The Third Hand – det enda jag har hört har varit vinjettmusiken till Mad Men, vilket förde tankarna till David Holmes.

  RJD2 har släppt sex skivor, fyra som solo och två tillsammans med Blueprint under namnet Soul Position. Alla är helt solida släpp och det här är inget undantag. Skillnaden är att det här har mer gäster på den här än tidigare solosläpp och att han har tagit till amerikansk folk i stilen tillsammans med de funkiga beats han är känd för. Jag gillar den här utvecklingen för till skillnad från Dj Shadow och Diplo så håller han sig fortfarande organisk och samplingsorienterad och faller inte för crunk som ovan nämnda.

  På visa webbshoppar har jag även stött på att man får en tillhörande t-shirt till skivan The Colossus vilket känns som ett kul knep för att hålla oss kvar vi som fortfarande köper fysiska skivor. The Colossus är ett tioårigt jubileum som artist och det har kommit även samlingsbox som innehåller EP:n The Foil Hat. EP:n har jag ännu inte hunnit sätta mig in i, men det känns dumt att inte nämna den. Här är i alla fall första singeln Let there be horns – videon är lite arty farty men väldigt underhållande. Känns rätt kul när ens favoriter fortfarande levererar.

  Spotify | MySpace

   

  Kommentera