Falsk Black Crowes-recension
 • Thom Yorke vs David Byrne
 • Svenska skivsläpp vecka 46
 • " />

  The Black Keys – Attack and Release

  April 23, 2008 |  av  |  Recensioner

  The Black Keys - Skivkoll.se

  The Black Keys – Attack and Release (V2/BAM) 

  The Black Keys rör sig på sin femte skiva mot en klar och stor ljudbild, med god hjälp av Danger Mouse, som du känner igen från Gorillaz och Gnarls Barkley. [simpletag]The Black Keys[/simpletag] vita bluesrock hämtar dock inte mer än nödvändigt från hans värld, utan rör sig obehindrat genom historien från Hendrix via John Spencer och White Stripes, till något eget som inte gömmer sig bakom varken distortion eller överflummiga utsvävningar, utan vågar ta låtarna och musiken på allvar. Attack and Release är också en skiva som är svår att definiera tidsmässigt. Spelar man tidlös musik är det väl så det blir.
  www.theblackkeys.com

   

  2 kommentarer


  1. Grym skiva, klar favorit 2008.

  2. Tidlös = inte en ny idé eller innovation så långt ögat når. 85% av alla rockband som finns spelar nån sorts mer eller mindre debil variant av bluesrock. Är det inte dags att tiga ihjäl dem snart?

  Kommentera